Startersbegeleiding

Startende ondernemer? Dan bent u aan het goede adres bij Sonnich. Voor startende ondernemers hebben wij een speciaal pakket ontwikkeld. Via een vrijblijvend intakegesprek vertellen wij u graag wat er komt kijken bij het ondernemen en het voeren van een administratie.

Een administratie is niets anders dan het overzichtelijk weergeven van alle inkomsten en uitgaven van een bedrijf. Dit lijkt makkelijker dan gedacht.  De bedrijfsadministratie is de basis van de onderneming. Alle belangrijke gegevens over het bedrijf zijn hier uit terug te lezen. Verschillende instanties en organisaties zullen vragen naar de administratie en boekhouding. Niets is mooier om dit direct paraat te hebben. U zult merken dat de administratie de slagader is van de onderneming.

Een goed begin is het halve werk

Ondernemers met een goede en bijgewerkte administratie hebben een grotere kans van slagen. Veel startende ondernemers houden in het begin de administratie zelf bij, maar het goed en vakkundig bijhouden van een financiële administratie is vaak een tijdrovende bezigheid. U kunt als starter al denken aan de tijd die u moet besteden aan  bijvoorbeeld de omzet- en inkomstenbelasting en eventueel de salarisadministratie. Er is dus gespecialiseerde kennis voor nodig om alle wet- en regelgevingen toe te passen op de administratie. Het is daarom van groot belang om, in de beginfase van een startende onderneming, u te laten informeren door professionals op dit vakgebied.

Verplichtingen

Op grond van het Burgerlijk Wetboek bent u zelfs verplicht een financiële administratie bij te houden. Ook de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen bepaalt dat u boeken en bescheiden moet bewaren. Deze verplichting komt erop neer dat u alles wat financiële gevolgen heeft voor de onderneming moet vastleggen in een administratie.

Speciaal voor startende ondernemers

Sonnich is gespecialiseerd in het opzetten van een (basis)administratie voor de startende ondernemer. In een kennismakingsgesprek kan een van onze specialisten u precies vertellen hoe u een basisadministratie kan opzetten. U zult merken dat wij u heel veel tijd en geld kunnen besparen met uw administratie.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op dan kunnen wij u uitleggen wat de mogelijkheden zijn.